lördag 28 april 2012

En fantastisk vårdag avlöser en annan

Det ska kännas att man är det äldsta syskonet i en barnaskara. Så idag blev jag väckt kvart i 6 för att som jag lovat, även ska man till försök vara en snäll människa, att skjutsa min vackra syster och hennes fantastiska pojkvän. Den krokiga 70-vägen(!) med underlaget grus slingrade sig längst med Viskan där solen såhär tidigt välkomnade en sista fantastiska lördagen i April månad. Vackra hus och gårdar låg stilla i den tidiga morgonen och träden skapade små gångar när dom från vänster och höger om grusvägen fördes samman några meter över marken. Morgonsolen lyste upp vitsipporna, påskliljorna och körsbärsträden som med sina färger skapade en härlig ocg vacker vårkänsla.

Jag har satt mig ner i den mjuka svarta soffan i tv-rummet och kollar ut ur fönstret som har sikt mot baksidan, lekplatsen, en del av grannhusen och fotbollsplanen. Hade jag inte haft en susning om vad klockan hade varit hade jag lagt min gissning runt lunchtid. Bara tystnaden som går emot gissningen då min familj är bosatta i ett barnvänligt område med mycket familjer med barn i blandade åldrar. Den tystnaden som finns utanför fönstret, den finns även innanför husväggarna då dem familjemedlemmarna som fortfarande håller sig hemma fortfarande drömmer sig bort i andra världar.


Igår tog jag tag i ett av alla problem vardagslyxen har att ge med sig av. Jag har hela veckan känt att mitt kontaktkort från Cypern bli fattigare för var dag som går och när min Nokia inte vill fungera helt korrekt tog jag med mig min underbara vän Karin till gulsvarta Borås. Staden var gulsvartare än vanligt då fotbollsklubben och stadens stolthet Elfsborg inte bara är allsvenskans serieledare utan man blev på torsdagskvällen historisk då man slog GAIS vilket innebar den bästa säsongsöppningen i klubbens historia. Karins garderob blev en tröja rikare, våra magar en macka med kaffe mättare innan jag bestämde mig för vilken telefon jag tyckte skulle passa. Jag kan inte säga att jag tycker det är lätt att lämna en telefon och köpa en ny då man mer än ofta använder mobilen och känner sig skapligt säker på hur den fungerar. Jag kan kategoriseras bland gruppen "otekniska" och som jag igår sa till min bror, "jag är en teknisk pryl rikare medans den mobilen har fått en oteknisk och nysvensk ägare". Och det stämmer för någon direkt koll hur allt går framåt i Sverige har jag inte skaffat mig, än. Och jag är kontaktkort trogen även vid ett nytt mobilköp.


Min fantastiska vän Karin får mig alltid på bästa humör och ett gott skratt ligger alltid nära till hands. Hon är precis som en vän ska vara och mer där till. Jag är lyckligt lottad att jag har mina magiska vänner runt omkring mig och vilken bra början på en helg som jag imorgon hoppas på kunna säga att den är den bästa på länge. Trevlig helg!


(Ingen ger dig makt, du tar den)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar